Åži-o să tai porcu’ tot în curte Vine iarna, bine-mi pare, că porcu’ mi s-a făcut mare… ÅŸi trebuie să-l transform în ÅŸunculiţă, tobă, cârnaÅ£i ÅŸi altele de sezon. Da’ ce mă fac, fraÅ£ilor, că nu mai merge ca până acum, să-i iau glanda în curte cu cuÅ£itul. Nu! Dacă tot am intrat în Europa, sacrificarea grăsunului se face ÅŸtiinÅ£ific. Adică, trebuie să mă duc cu animalu’ într-un asomator (dracu’ ÅŸtie ce-o fi aia) ÅŸi să-i trag în cap un glonÅ£ activ (nici d-asta n-am auzit). ÃŽn caz contrar, mă prinde dom’ doctor când mă duc la analize cu carnea ÅŸi mă arde cu ÅŸase milioane amendă că n-am omorât porcu’ după norme. Să dea dracii-n Bruxelles dacă ÅŸtiu cum să o scot la capăt. Da’ până la urmă ce-or să-mi facă dacă eu respect tradiÅ£ia locului? Mă dau afară din Å£ară? De parcă eu o să fiu singurul român care îşi vede de porcul lui în gospodăria proprie… Åži-apoi, de unde dracu’ să iau eu pistoale cu gloanÅ£e captive, asomatoare ÅŸi alte bazaconii d-astea? Mai bine îl invit pe dom’ doctor „la ceremonialâ€, îi dau o Å£uică fiartă ÅŸi îi fac un pachet de cărniţă că, deh, e ÅŸi el om cumsecade. Åži-o rezolvăm între noi, că doar suntem români, ce pana mea! Vă aÅŸtept la un ÅŸorici…
Sphere: Related ContentThis entry was posted on 24-11-2007 at 12:29 am and is filed under Pur si simplu. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.