Piaţa Ceair, din Piteşti, rămâne raiul neregulilor, în ciuda eforturilor pe care le fac autorităţile, mai mult de ochii presei. Efectele sunt anemice, iar o primă dovadă este aceea că majoritatea negustorilor din piaţa centrală sunt speculanţii care din 1990 nu fac altceva decât să alunge adevăraţii producători. E drept că arhitectonic, faţa locului s-a schimbat, dar calitatea produselor şi preţul lor continuă să fie influenţate în rău. Controale se fac mereu, însă, e ceva care nu se potriveşte cu frecvenţa şi rezultatele lor. Cel puţin teoretic, dacă un precupeţ este sancţionat la sânge, el nu are la dispoziţie decât două variante: ori se pune la punct, ori dă faliment din cauza amenzilor. Nu se întâmplă nici una, nici alta (!?), mai ales în sectorul comercianţilor de carne. Ca dovadă, nu mai e o noutate faptul că se întâmplă să cumperi pastramă de oaie, iar când o pui pe grătar se transformă în carne de porc. De asemenea, nu mai miră pe nimeni poveştile despre mezelurile şi cărnurile spălate de negustori fiindcă s-a depus mâzga pe ele, iar ulterior ajung să fie vândute ca proaspete. Uşor s-ar putea crede că, în mod nefiresc, s-a produs o fraternizare între cei care ar trebui să vegheze la păstrarea calităţii produselor şi unii agenţi economici pe care îi doare în cot de sănătatea consumatorilor. În buna tradiţie a ignoranţei autorităţilor, trebuie chiar să moară cineva ca cei abilitaţi să se trezească din adormire

Sphere: Related Content

This entry was posted on 12-07-2007 at 1:54 pm and is filed under Pur si simplu. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

WordPress database error: [Table 'domnugigi.wp_comments' doesn't exist]
SELECT * FROM wp_comments WHERE comment_post_ID = '4' AND comment_approved = '1' ORDER BY comment_date

Adauga un comentariu

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.