de Dl.Gigi | 26-08-2007 - 10:31 pm - categoria Pur si simplu

Bucătăria românească se poate lăuda că se află în topul celor mai vaste ÅŸi inedite gastronomii din Europa. Micii, sarmalele ÅŸi ciorba de burtă au făcut deja ravagii printre consumatorii din toată lumea. Mai nou însă, pe piaÅ£a de profil îşi face din ce în ce mai simÅ£ită prezenÅ£a un alt produs made in România, care până acum se înscria în categoria „preparate low cost”. Ei bine, gogoaÅŸa, banala bucată de cocă aruncată în ulei încins merge alături de români în vasta acÅ£iune declanÅŸată de câţiva ani, de cucerire a turismului mediteranean ÅŸi nu numai. Grecii s-au prins cel mai repede că românaÅŸii vibrează pozitiv la stomac în prezenÅ£a unei gogoÅŸi, aÅŸa că pe plajele din nordul bătrânei Elade ÅŸi-au făcut apariÅ£ia ÅŸi vânzătorii de asemenea „bunătăţi”. „Ia gogoaÅŸa, neamule!” – slogan spus într-o română aproximativă - pare ciudat la prima strigare, însă, din plăcere sau curiozitate, compatrioÅ£ii noÅŸtri cumpără la greu pufoasele preparate. Turcii, spaniolii ÅŸi chiar italienii s-au inspirat din pofta românilor pentru cocă prăjită ÅŸi au scos pe plaje vânzătorii de gogoÅŸi. Iată, prin urmare, că, dacă n-am putut să-i impre-sionăm pe europeni cu inteligenÅ£a sau conduita noastră socială, am reuÅŸit să le atragem atenÅ£ia vân-zându-le… gogoÅŸi.
Dl. Gigi

Sphere: Related Content

This entry was posted on 26-08-2007 at 10:31 pm and is filed under Pur si simplu. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

WordPress database error: [Table 'domnugigi.wp_comments' doesn't exist]
SELECT * FROM wp_comments WHERE comment_post_ID = '32' AND comment_approved = '1' ORDER BY comment_date

Adauga un comentariu

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.